ليمو عماني يک چاشني خوشمزه براي غذاها مخصوصا قرمه سبزي است و در کنار طعمي که به غذاها مي دهد فوايد زيادي هم براي سلامتي دارد.


 


از خواص ليمو عماني ميتوان به خاصيت خنک کنندگي ، اشتها آور ، ضدعفوني کننده و مقوي معده اشاره کرد. همچنين ليموعماني داراي ويتامين c ، پتاسيم و کلسيم است که براي سلامتي لازمست


 


ليمو عماني


 


ليمو عماني يا ليمو اماني، ليمو ترش شيسه يا تغن (به لاتين: Citrus aurantifulia) ميوه خشک‌شده ايست که به‌عنوان چاشني در غذاهاي خاورميانه اي خصوصاً ايراني استفاده مي‌شود. ليمو عماني تازه رنگ خردلي داشته و بسيار ترش است، به‌طوري‌که تازه‌اش را معمولاً نمي‌توان به‌تنهايي مصرف کرد، بنابراين آن را در آفتاب خشک مي‌کنند تا داخل آن به رنگ سياه درآيد. رنگ پوسته? خارجي آن از زرد قهوه‌اي تا سياه بوده و آنرا به‌صورت چاشني در غذا مورد استفاده قرار مي‌دهند. ليمو عماني به‌صورت گرد کوبيده‌شده يا درسته عرضه مي‌شود.


 


ليمو عماني همان ليمو ترش معمولي خشک شده است . اما شهرت آن به اسم ليمو " عماني " به دليل اين است که شهر عمان پايتخت کشور اردن معروف ترين نوع ليمو را دارد . کشورهاي اردن، لبنان و فلسطين بين ساير کشورها از نظر محصولات مرکباتي ، بسيار به نام هستند و طعم و عطر اين محصولاتشان مثل پسته دامغان يا سيب اهر و يا زعفران قائن و خربزه مشهد!! شهرت جهاني دارد. ولي بعضي ها به اشتباه، اين ليمو را ليموي عماني مي نامند. چنانکه ميدانيد کشور عمان فاقد هر نوع محصولات مرکباتي معروف است و زيتون اين کشور بسيار معروف است !‌


 


در مورد استفاده از ليمو عماني ، بهتر است به جاي سوراخ کردن پوست ليمو با چنگال، ليمو را با چاقو از وسط ببريد و هسته هاي آن را خارج کنيد و به همين صورت داخل خورش استفاده کنيد تا به جاي طعم پوست ليمو ، از طعم و عطر خود ليمو بهره مند شويد.بعضي ها نيز از گرد ليمو عماني استفاده مي کنند که در بعضي از خوراک ، باعث کدر و تيره شدن رنگ خوراک ميشود .


 


معروف ترين روش استفاده از ليمو عماني نيز همان روش خيساندن در آب ولرم و بعد سوراخ کردن پوست ليمو و استفاده از آن داخل خورشهاست که راجع به اين موضوع قبلا کاملا توضيح داده ام . در اين روش بيشتر از آنکه عطر و مزه ليمو داخل خورش شود ، خورش مزه پوست ليموي خشک شده ميگيرد و روش زياد جالبي به نظر نميرسد.


 


 خواص بي نظير ليمو عماني


 


ليمو عماني خيلي ترش است . خنک کننده ، اشتها آور ، ضدعفوني کننده و مقوي معده و داراي ويتامين Cاست. دم کرده ليمو عماني بهترين هديه براي بيماران فشار خون است ، با کمک راديو اکتيوي که در ليمو و جود دارد جلوي پيري را خواهد گرفت . ترشي ليمو نه تنها براي مبتلايان به زخم معده مضر نيست بلکه صد در صد هم مفيد است و از فلج کودکان جلو گيري مي کند .ليمو عماني ضد سر طان نيز هست.


 


در شبه جزيره مالايا برگ هاي ليمو عماني را له مي کنند و براي سر درد روي پيشاني مي گذارند تا سردرد خود را خوب کنند. اين ميوه از نظر کلسيم و پتاسيم غني است و از نظر ويتامين C از ساير مرکبات پيشي گرفته و به عنوان کاهنده فشار خون و چربي خون شناخته شده است. خوردن دم ‌کرده آن اغلب با چاي و گل گاو زبان در کاهش فشار خون موثر است. براي افراد با فشار خون طبيعي نيز مصرف دم‌ کرده آن با عسل يا نبات پيشنهاد مي ‌شود.


 


ليمو عماني از نظر طب سنتي خنک ‌کننده، اشتها آور، ضدعفوني ‌‌کننده، مقوي معده، ضد نفخ، موثر براي رفع عوارض کمبود ويتامين C، مسکن سردرد، التيام‌ دهنده ي سرفه و سرماخوردگي است. اين چاشني به دليل مواد آنتي‌ اکسيداني، ضدسرطان شناخته شده و در دفع مواد صفراوي موثر است.


 


 


 


 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تجهیزات دندانپزشکی توتک سفر روشنای پگاه Trina نرم افزار نگهداری و تعمیرات ساینا Sayna CMMS مقالات مرتبط با خدمات دندانپزشکي Bill بوستر پمپ هاي آبرساني و آتش نشاني | BoosterSet خط سفید طراحی سایت