خصوصيات چوب راش، بسيار متنوع است.
در ادامه مشخصات و خصوصيات چوب راش را بررسي مي کنيم تا خريداران بتوانند آن را از چوب هاي ديگر تشخيص دهند.


انواع چوب در ايران


در ايران چوب ها در کل به دو دسته مختلف تقسيم مي شوند. دسته اول به چوب هايي که در داخل ايران هستند گفته مي شود، که اصطلاحا چوب هاي جنگلي ناميده مي شوند.
از انواع چوب هاي داخلي مي توان به چوب راش، چنار، افرا، ملچ و ممرز اشاره کرد. بيشترين استفاده اين چوب ها، در ساخت انواع مبل و در مي باشد.


دسته دوم چوب هايي هستند که از خارج از کشور به داخل آورده شده است. اين چوب ها بيشتر شامل چوب هاي درختان سوزني برگ مي شود. مانند سرو و کاج
اين چوب ها بيشتر از کشورهايي مثل اتريش، روسيه و اسکانديناوي به داخل ايران آورده مي شوند.
پس از قطع، به کارخانه برده مي شوند و برش هايي بر روي آنها انجام مي شود.
در آخر بعد از اينکه به صورت پالت تقسيم بندي شدند به کشورهاي مختلف فرستاده مي شوند.


معمولا زمان مناسب قطع اين درختان در ارديبهشت است که تا شهريور ادامه دارد. بعد از اين دوره هوا شروع به سرد شدن مي کند، طوري که جنگل هاي روسيه يخ مي زند و کار قطع درختان غيرممکن مي شود.


خصوصيات چوب راش


از خصوصيات چوب راش اين است که از دسته درختان پهن برگ است. درختان دسته پهن برگ داراي شاخ و برگ زيادي هستند. 
بافت چوب راش همگن و يکنواخت مي باشد و جز چوب هاي نيمه سنگين به حساب مي آيد.
يکي از خصوصيات چوب راش که از دلايل عمر مفيد آن است، بافت منسجمش مي باشد که باعث مي شود در مقابل ات و قارچ ها مقاوم باشد.


چوب راش در خطه شمالي کشور بسيار زياد است. اين چوب در مقابل گرماي زياد برگهايش که به شکل نهال هستند مي ريزد. از خصوصيات چوب راش به دليل ويژگي منسجم بودن و نوع بافتي که دارد، در ساخت مبلمان و تخته سه لايي بيشترين کاربرد را دارد.
خصوصيات بعدي چوب راش، اين است که چوب راش ريشه سطحي دارد، براي همين بيشتر در مناطق کوهستاني رشد مي کند.


يکي ديگر از خصوصيات چوب راش، اين است که تنه درخت قطور است. گاهي قطر آن به حدود دو متر هم مي رسد. اين ويژگي قطور بودن چوب راش، مزيت بزرگي براي سازندگان مبلمان است.
اگر به خوبي از اين چوب مراقبت شود باعث مي شود عمر طولاني و مفيدي داشته باشد.


خصوصيات منفي چوب راش


از خصوصيات چوب راش که بايد سازندگان بدانند، اين است که در طولاني مدت ممکن است باعث آلرژي و حساسيت هاي پوستي شود.
يکي ديگر از خصوصيات چوب راش اين است که با اينکه تراکم بالايي دارد، اما اگر براي برش آن از تيغه نامناسب و کند استفاده شود، در روي سطح چوب حالت سوختگي پيدا مي کند.
چوب راش در برابر تغييرات دمايي ثبات کمي دارد. منبسط و منقبض شدن چوب راش در کارهاي هنري مشکلات عديده اي را ايجاد کرده است.
از خصوصيات چوب راش، اين است که در مقابل گرما و سرماي زياد بسيار آسيب پذير است. سرماي ناگهاني به اين درخت آسيب مي زند. اين چوب در مقابل سايه رشد خوبي خواهد داشت.


از خصوصيات چوب راش اين است که اگر خاکش آب زياد داشته باشد و يا اصطلاحا نم دار باشد، نمي تواند تحمل کند. خاک مناسب چوب راش، خاکيست که داراي زهکشي مناسب، اسيدي، خنثي و قليايي باشد.
در اين نوع خاک ها رشد خوبي خواهد داشت.


مقايسه چوب راش ايراني و خارجي


در صنعت چوب ايران بيشتر از چوب راش ايراني و سپس آذربايجان، آلمان و آمريکايي استفاده مي شود.
تفاوتي که چوب هاي راش ايراني با خارجي دارد، در اين است که کيفيت چوب هاي راش خارجي بهتر است. آن هم به اين دليل که ميزان رطوبت تخته هاي راش خارجي مناسب است.
مناسب بودن ميزان رطوبت چوب راش خارجي، باعث مي شود در فرآيند توليد، ضايعات کمتري توليد مي شود.


راش ايراني بافت ريزي دارد، اين خصوصيت باعث شده تا مصرف آن در صنعت چوب بالا برود. چوب راش ايراني جز يکي از زيباترين گونه هاي راش است.
چوب راش اروپايي، نيز مانند راش ايراني تراکم بالايي دارد. معروف ترين چوب هاي راش خارجي در ايران، راش گرجستان و آلمان است.
چوب راش آلمان گرانتر و با ارزش تر است. يکي از خصوصيات چوب راش خارجي اين است که کم رنگ تر از چوب راش ايراني مي باشد.


نتيجه گيري


در آخر اينکه بعد از گفتن خصوصيات چوب راش و مقايسه چوب راش ايراني و خارجي، مي توانيد چوب راشي که براي محصول مورد نظرتان مي خواهيد را از سايت خوگرپلاس تهيه کنيد.
تامين کنندگان اين چوب در دسته مواد اوليه و قسمت چوب وجود دارند. بعد از ديدن محصولات هر تامين کننده و مشخصات هر محصول، آن را انتخاب مي کنيد و با اطلاعات تماسي که در سايت گذاشته شده با تامين کننده مورد نظر تماس مي گيريد و يا وارد سايت آن مي شويد.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Carlos دکوراسيون پذيرايي و اتاق نشيمن بازتاب اندیشه های علمی انجام پروژهای برنامه نویسی سی شارپ #c Charlie CRM thinking کانون نخبگان ایران وبلاگ محمدرضا جامی